A fekete nem a mi színünk

2013.09.23. 19:03

phoca_thumb_l_tibor kende antal.jpgVasárnap tovább folytatódtak a küzdelmek  a tizenhárom fordulós U20-as Világbajnokság kilencedik fordulóján mindhárom magyar játékos feketével játszott. 

Nagy Gábor (2457) a Szicíliai-védelem Najdorf (B94) változatát játszotta meg a török Esat Baglan (2024) ellen. Esat erőn felül játszott az egész parti során, Gábor sajnos nem talált lehetőséget a kezdeményezés átvételére. A gyaloghátrány és a rossz gyalogszerkezet mellett még az ellenkező színű futóra való lebonyolítás sem nyújthatott menedéket a magyar sakkozónak, aki az 57. lépés után feladta a küzdelmet. Gábor ma az indiai Rakesh Kulkarnival (2283) ütközött meg, sajnos nem sok sikerrel.

Antal Tibor Kende (2321) (kép) az indonéz Firman Syah Farid (2433) ellen megjátszott Szláv-védelmű partiban jelentős előnyre tett szert. Kende ellentámadása áttörte a világos királyállást, remek kiskombinációval teljesen szétzúzta világos gyalogszerkezetét. A b szabadgyalog és a király beszorított helyzete együttesen már-már úgy tűnt, eldönti a mérkőzést, ám Kende sajnos rossz tervet választott, így az állás kiegyenlítetté vált. Az indonéz sakkozó többször is nyerőesélyt kínált Kendének, de a magyar fide-mester sajnos nem tudott élni a felkínált lehetőséggel. A mai napon Kende a török Cankut Emirogluval (2260) is döntetlent játszott.

Juhász Barbara ellenfele, a svájci Camille de Seroux (2108), skót megnyitású partit játszott a magyar fide-mester ellen. A svájci játékos a játszmában folyamatosan növelte előnyét, Barbi minden pontatlanságát - sajnos azt kell mondani - remekül használta ki. A világos bástya a 23. lépésben betört a hetedik sorra, a sötét állás rendkívül passzívvá vált, ellenjátékra nemigen maradt remény. A mérkőzést az elkerülhetetlen matt árnyékában a 43. lépésben adta fel a magyar lány. A mai napon Barbi ellenfele a török Deniz Firat (1664) volt. A remi-szagú végjátéknál a török lány nagyot hibázott, Barbi szemfüles volt és mattra állította Denizt! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr565528834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása