Sakk-UT20.jpgSajnos nem a vártként alakult az U20-as Világbajnokság negyedik fordulója. Kende és Barbi kikapott, Gábor kedvező állása után a remiért harcolt.

Nagy Gábor (2457) (kép) tetszetős állást alakított ki a vezérindiai védelemű partiban (ECO:A47) az ecuadori Cristhian Barros Rivadeneira (2271) ellen. Néhány kisebb pontatlanság után azonban a ecuadori ellenfél bástyája behatolt Gábor alapvonalára, majd nem sokkal később a vezér is színre lépett a hetedik soron. Az igen szorult középjáték egy két huszár a Gábor huszárja és sötét futója elleni végjátékba torkollott négy-négy gyaloggal. Nemsokára a huszárok lecserélődtek és Cristhian lova igen jó pozícióból kémlelhette az eseményeket. Az ecuadori sakkozó többször is kihagyta az igen nehezen megtalálható nyerő folytatást, így a partinak végül pontosztozkodással lett vége. Gábor holnap a világos haderőt a török Albert Kadir Zor (1948) ellen indítja meg. Hajrá, Gábor, be kell húzni!

Antal Tibor Kende (2321) eddigi játéka és a magas értékszámkülönbség nagy reményekkel kecsegtetett a mai partira nézve, ahol a magyar mester ellenfele a dél-afrikai Matt Pon (1919) volt. A királyindiai védelmű partiban igen bonyolult középjáték alakult ki. Kende, mivel győzelemre játszott, kockáztatott, de a királyszárnyi támadással sajnos csak a saját királyállását sikerült meggyengítenie. Matt nem szalasztotta el az elé tárulkozó lehetőséget és pontos játékkal megindította rohamát a meggyengült királyállás ellen, ahol a kötés-kötés hátán sajnos megpecsételte a magyar fide-mester sorsát. Sajnálatos :/ De fel kell állni és küzdeni! Holnap vissza kell vágni a dél-afrikaiaknak. Az ellenfél a dél-afrikai Heinco du Plessis (2050) lesz. Hajrá, Kende!

Juhász Barbarának (2169) a grúz női nagymester, Meri Arabidze (2379) sajnos nagy falatnak bizonyult. A klasszikus Caro-Kann védelmű partiban Barbi elég sokáig jól rakosgatta ki a bábukat, de egy logikusnak tűnő gyalogütés után a grúz nagymesternek sikerült átvennie a kezdeményezést. Már-már úgy tűnt, nem lesz nagy gond, de mire a magyar fide mester megmentette az értéktelen pusztulástól az árván maradt d gyalogot, addig a sötét vezér a vezérszárnyi gyalogokra támadt. Ezen a ponton még nem volt teljesen elveszve a parti, de Barbi sajnos nem találta meg a nagyon nehéz, a döntetlenre még esélyt adó folytatást. Nagy probléma nem történt, Barbi! Holnap sötéttel le kell győzni a  húsz éves mongol Bayar Anut (2012) . Menni fog az!

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr935517721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása