P1150708.jpgMagyar győzelemmel ért véget a 2013-as U14-es EU Bajnokság.A második helyen kiemelt magyar versenyző, Péczely Sebastian Zsombor végig igen éles küzdelmeket játszott; volt, hogy biztos vesztésnek tűnő állásból mattolta be ellenfelét. A vállalkozó szellemnek meglett az eredménye, egész ponttal a többiek előtt lett az U14-es csoport bajnoka, 2247-es performance pontszámmal. Zsombor immáron harmadszor szerezte meg a bajnoki címet az EU Bajnokságok történetében.

Az U12-es csoportban Tóth Tamás harmadik kiemeltként indult neki a bajnokságnak, valószínűleg többet várt magától a korábbi évek dobogói után, idén csak a kilencedik helyre futotta erejéből az összesített tabellán. Valószínűleg az sem vigasztalja, hogy két lány előtte végzett, így hivatalosan a fiúk közötti U12-es tornán a hetedik helyet szerezte meg. Eredményével több, mint 26 Élő-pontot vesztett. Fel a fejjel!

Az U12-es csoportban ötödik kiemeltként iduló Olle Rebeka Sárának sem sikerült túl jól az idei küzdelem, 3.5 pontjával csak a huszonegyedik helyet sikerült megszereznie összesítettben, a lányok közt a hetedik lett.

JáróB.jpgA legfiatalabbaknál, azaz az U8-as csoportban Járó Benjamin nagy hajrával felkapaszkodott a dobogó második fokára, elvárását sikerült teljesítenie, de öröme valószínűleg nem önfeledt, az elvesztett 13 Élő-pont miatt. Sebaj Beni, ennél nagyobb baj ne legyen! :) Hamar visszajönnek azok! Nagyon szép eredmény ez! Tóth Nikoletta az utolsó fordulóban sajnos vereséget szenvedett, így ötödik kiemeltként csak a tizenhatodik helyen tudott végezni összesítettben, amivel sajnos pont nem tud a dobogóra állni a lányok közti küzdelemben.

Összességében vegyesek lehetnek érzelmeink az EU Bajnoksággal kapcsolatban, de biztosra veszem, hogy a jövőben nagy valószínűséggel találkozunk még versenyzőinkkel, amikor nemzetközi porondon képviselik hazánkat.

Gratulálok az összes versenyzőnek, különösképp a dobogósoknak! Szép volt fiúk! Szép volt lányok!

Egy két évvel ezelőtti videó a bajnok tiszteletére:

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr45496918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása