IMG_2352.JPGA világbajnokság első meccsén, Anna Ushenina vezette a világos haderőt. Az ellenfelek a Nimzoindiai védelem Pirc változatában mérték össze erejüket. Az ukrán sakkozónak igazán szép játékkal esélyes állást sikerült kialakítania, ez azonban túlzottan időigényes feladatnak bizonyult. Az időhátrányos helyzetben (26. lépésnél már öt percen belül volt) nem bírta tovább a feszültséget és jó huszárát odaadta egy rossz futóért, ezzel az állás kiegyenlítődött. A blitz nem sikerült olyan jól, mint tegnap Nakamurának, Hou Yifan támadása áttörte Ushenina védelmét, miután teljesen védtelenül hagyta királya  a körüli világos mezőket.
Ushenina abszolút nem volt esélytelen a küzdelemben, így a világos bábokkal elszenvedett vereséget remélhetően nem értékeli majd teljes kudarcként és holnap hasonlóan izgalmas, kreatív játékot láthatunk majd Tőle és természetesen a címvédő Yifantól is.

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr925507315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása