JuhaszBarbara1.jpgElérkeztünk az U20-as Világbajnokság a fináléjához. Két héten át izgulhattunk és izgulhatunk még a holnapi napon a magyar fiatalokért.

A mai játéknapon Nagy Gábor (2457) mérkőzését sajnos nem követhettük élőben. Ezúttal Gábor azzal a Matt Ponnal mérkőzött meg, akitől a Világbajnokságon legjobban szereplő magyar sakkozónk, Antal Tibor Kende vereséget szenvedett a torna negyedik játéknapján. Gábor sikeresen vezette a világos bábokat és egész ponttal zárta a napot. A holnapi utolsó fordulóban ellenfele a török Atilla Koksal Yuksel (2060) lesz. Gyerünk, Gábor, be kell húzni!

Antal Tibor Kende (2321) ellenfele, az indiai Pouya Idani (2480) a Szicíliai védelem Najdorf változatát játszotta meg a magyar sakkozó ellen. Sokáig egyenlőnek tűnt az állás, illetve Kende királyszárnyi szabadgyalog-párja, minőségfórja reményekkel is kecsegtethettek bennünket, de a rendkívül aktív sötét figurák romba döntötték a győzelem reményét; a remiért kellett kapaszkodni.A bonyolult állásban Kende időproblémákkal is küzdött, végül pontatlan lépései a játszma elvesztéséhez vezettek. A zárónapon Kende ellenfele a kínai Chu Wei Chao (2270) lesz. Hajrá, Kende!

Juhász Barbara (2169) a Királyindiai-védelmet választotta a török Cansu Soylemez (1905) ellen. A mérkőzés végig kiegyenlített volt, a világossal játszó török lány a harminckettedik lépésben ajánlotta be a döntetlent, amit Barbi el is fogadott. A magyar lány utolsó partiját a komáromi Édes Zsófiával (2044) játssza. Szorítunk, Barbi!

A magyar sakkozók teljesítménye az utolsó forduló előtt:

Antal Tibor Kende a 65 (erősorrendben 56). helyről várhatja az utolsó fordulót 6 ponttal és 2197-es performance pontszámmal (-17 Élő-pont). Nagy Gábor 5 ponttal a 85 (erősorrendben 24). helyen áll 2130-as performance pontszámmal (-45 Élő-pont), Juhász Barbara a női mezőnyben a 41 (erősorrendben 26). helyen áll 6 pontjával, 2019-es performance-al (-30 Élő-pont).

A fiúknál az élen 10.5 ponttal a 19 éves kínai nagymester, Yu Yangi (2662) áll, őt követi egy pontos hátránnyal a tavalyi bajnok, Alexander Ipatov (2601). Kettejük párharca az ötödik fordulóban 33 lépést követően döntetlennel zárult. A holnapi napon mindkét nagymester világossal játszik. Ipatovnak csak a győzelem adhat esélyt, Yunak nem gondolom, hogy problémát fog okozna a biztos győzelmet ígérő döntetlen elérése.

A lányoknál még nem ennyire lefutott a bajnoki cím sorsa: az élen az orosz Aleksandra Goryachkina (2418) áll 9.5 ponttal, fél pontos hátránnyal követi Őt a kazah Zhansaya Abdumalik (2277).

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr515533861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása