Vladimir_Kramnik_LCC2011_round9.jpgIzgatottan vártam a Világkupa elődöntőjének első napját Andreikin-Tomashevsky és Vachier-Lagrave-Kramnik összecsapás. Az első 16, utóbbi pedig 14 lépésig tartott. Természetesen mindkettő remivel végződött. Olyan jó volt nézni a küzdőszellemet a korábbi körökben, és most, amikor már kezdi elhinni az ember, hogy talán Ő lesz a 2013-as Világkupa bajnoka, egyszerűen behúzza a vészféket és az "előre bárhogy is" helyett a "csak ne veszítsek" szellem válik uralkodóvá. Meglepődnék, ha holnap Kramnik nem használná ki azt a lélektani előnyt, hogy ha győz világossal, bent van a döntőben. Ráadásul tanácsos is számára, hiszen Lagrave nagy rapid és blitz játékos (2011 rapid Európa bajnok, 2012-ben ezüstérmes). 

A meccseket most nem teszem fel, nem érdemes. Töltsétek valami hasznosabban az időtöket! Holnap remélhetően nagyobb küzdelmet látunk majd...

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr485478113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása