JuhaszBarbara.jpgTörökországi Kocaeli tartományában ma 15:00-kor kezdetét vette a 20 éven aluliak férfi és női világbajnoksága. Az idei évben hazánkat Nagy Gábor (2457) nemzetközi mester, Antal Tibor Kende (2321) fidemester és Juhász Barbara (2169) (kép), női fidemester képviseli. A 2012-es év nagy sikert hozott, Rapport Richárd, az akkor 16 éves magyar nagymester remek teljesítménnyel ezüstérmes lett, ugyanannyi táblaponttal, mint az aranyérmes, Alexander Ipatov, aki az idei évben visszatért megvédeni a címét. Az idei erősorrendben a magyar indulók csak a huszonötödik hely körül mozognak, de sakkozóink (gondolok itt első sorban Juhász Barbarára) könnyen okozhatnak pozitív meglepetést!

A 13 fordulós svájci rendszerű viadal első fordulójában sakkozóink a világos bábokat vezették. Juhász Barbara hamar tisztelőnybe került, győzelme nem volt kérdéses. Nagy Gábornak azonban nagy meglepetést okozott horvát ellenfele, aki sötéttel átvette a kezdeményezést és jelentős előnyre tett szert, de - Gábor nagy szerencséjére - a túlzott óvatossága visszaütött, Gábor először kiegyenlítette az állást, majd c gyalog megállíthatatlanul robogott a vezérré változás színterére. Tibor jászmáját az első fordulóban nem közvetítették, valószínűleg nem okozott sok problémát az 1650 Élő-ponttal rendelkező mexikói ellenfele.

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr395512523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása