donto2.jpgA Világkupa döntőjének második fordulójában Andreikin vezette a világos haderőt. Az elhárított vezércsel 4.Hf3-as változatát játszották. Sötét 6. ..b6 lépése után könnyen olyan változat alakulhatott volna ki, ahol sötétnek lógó szabadgyalogjai keletkeznek. Andreikin jó húsz percet gondolkodott ennek elkerülésén és sikeresen visszaverte az előretörő gyalogokat. A tizenegyedik lépésnél világosnak ötven perce volt, míg sötétnek egy és negyed órája, Kramnik mégis nagyon gyorsan húzta meg a gyanús 11. ..e5?! lépést, így Andreikin egy kiskombinációval gyalogelőnyre tehetett volna szert és szabadgyalogja igen kellemetlen kötelezettségeket rótt volna a sötét haderőre. Andreikin jó úton halad efelé, de talán meglepetésként érintette Kramnik futóáldozata és nem túl hosszú gondolkodás után végül a rossz tisztet ütötte le. Ezután az állás kiegyenlítetté vált és lépésismétléssel ért véget.

donto2_.jpg

Andreikin most villantott valamit, pontosabb játékkal talán vissza tud vágni az exvilágbajnoknak, de ehhez Kramniknak is lesz néhány szava. Holnap helyi idő szerint 15:00-kor kezdődik a folytatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr545486390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása