Kramnik_Daria_764x1024.jpgAndreikin az angol megnyitás egy igen éles változatával rukkolt elő, de Kramnikot nem lehetett zavarba hozni, végig uralta a meccset. A végén már nyerésre is tudott volna játszani, de a 34. lépés után elfogadta Andreikin remiajánlatát.

A végeredmény tehát
Vladimir Kramnik - Dmitry Andreikin 2.5-1.5. 

Megérdemelt győzelem. Ahogy korábban már írtam, Andreikinnek nem volt igazán átütő játéka az egész torna alatt. Mindössze egyetlen klasszikus gondolkodási idejű játékot tudott megnyerni, játéka nem mutatott javuló tendenciát. És bár Kramnik sem dicsekedhet azzal, hogy túl sok klasszikus gondolkodási idejű partit nyert volna meg ezen a tornán, a döntőbe való úton játéka egyre erősebbé vált. Elég itt Vachier-Lagrave elleni tiszt- és gyalogelőnyös játszmájára gondolnunk. Csúcsformája azonban a döntőre jött elő: Andreikinnel vívott első csatájában megmutatta, hogyan játszik egy volt világbajnok.

Gratulálok, kedves Kramnik Nagymester! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr195490537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása