Evgeny TomashevskyDimirky AndreikinVladimir Kramnik és meglepetésre Evgeny Thomashevsky már a klasszikus idejű partik után biztos szereplőivé váltak az idei Világkupa elődöntőjének. Kramnik a világos bábukat vezetve, kalandos körülmények közt nyerte meg első partiját az ukrán Anton Korobov ellen, majd a sötét haderővel, vesztőgyanús állását sikerült döntetlenre mentenie. Thomasehevsky az időzavarban jól ismerte fel az amerikai Gata Kamsky királyállásának gyengeségét, így második, sötéttel játszott partiját megnyerte a világossal játszott könnyed remije után.

Vladimir KramnikMaxime Vachier-LagraveA rájátszásban sem okozott kisebb meglepetést Kamsky kiesésénél Andreikin és Vachier-Lagrave továbbjutása. Andreikin a 2011-es bajnokot, Peter Svidlert ejtette ki (2011-ben a negyeddöntőben Svidler legyőzte a remek teljesítményt nyújtó Polgár Juditot, aki túlerőltette az állását. Idén Judittól sajnos már az első kör után búcsúznunk kellett). Talán még ennél is nagyobb meglepetés volt, hogy Vachier-Lagrave a virtuális világranglista harmadik helyén lévő Fabiano Caruanát búcsúztatta.

A holnapi napon Andeikin - Tomashevsky és Kramnik - Vachier-Lagrave párharcokat láthatunk. A meccsek helyi idő szerint 15.00-kor kezdődnek. Videókommentárral, élőben lehet követni őket a hivatalos honlapon: http://www.chessworldcup2013.com/live

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr85476588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása