Bár még nincs vége a világkupának, Dimitry Andreikin és Vladimir Kramnik döntőbe kerülése után biztosan állíthatjuk, hogy kettőjük közül legalább egyikük győztesen kerül ki a rangadóról. :)

Pos1-Lagrave-Kramnik.jpgMár a rájátszás első, 2x25 perces oda-visszavágójában eldőlt a továbbjutás. Meglepetés volt az első fordulóban Vachier-Lagrave 22. lépésben történt elnézése (vagy feladása?), hiszen még majdnem 20 perc gondolkodási ideje volt. 

Az ábrán láthatjuk az állást, ahol következett 22.Vxc2?? Hxf3!! és világos feladta, mert a kötés miatt nem üthető az f3 huszár és a sakkból való kilépés után hullik c2 vezér is. Amúgy a sima 22... Vxc2 is nyert volna.

A visszavágón Kramnik nem erőltette az állást, beérte egy örökös sakkal, így 1.5-0.5-el jutott tovább a döntőbe, ahol ellenfele a honfitárs, Dimitry Andreikin, aki időzavarban is érvényesítette pozíciós előnyét és lenyerte Evgeny Tomashevsky vezérét.

A sakkozók nem csak a Világkupa elnyerésére kapnak most esélyt, hanem ezzel a győzelemmel a 2014-es nyolcfős világbajnok-jelölt tornára is meghívást kaptak (Kramnik Élő-pontjai alapján is meghívást kapott volna).

Most egy nap szünetet kapnak a játékosok és utána kezdetét veszik az utolsó összecsapások!

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr775482648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása