ATK-JB-GK.jpgA mai napon véget ért Törökországban a két héten át zajló U20-as Világbajnokság. Alexander Ipatovnak hiába sikerült az utolsó fordulóban legyőznie a szerb Aleksandar Indjicet, Yu Yangyinak elég volt a döntetlen is a tornagyőzelemhez, így Ipatovnak nem sikerült megdupláznia tavalyi sikerét. A lányoknál az orosz Aleksandra Goryachkina (2418) győzelemmel fokozta tegnapi fél pontos előnyét, így egész ponttal végzett a kazah Zhansaya Abdumalik előtt.

A magyar fiatalok részéről jobb eredményt vártunk; persze, hogy jobbat! Ő maguk is jobbat vártak. De ez most így sikerült. Sebaj, újabb tapasztalatok, újabb szép játszmák vannak versenyzőink mögött; legközelebb biztosan jobban fog ez sikerülni. Kívánom, hogy semmiképp se a keseredettség, vagy a düh, hanem az élmény, a játék öröme és szépsége legyen az, ami megmarad számotokra a Világbajnokságból. És mi, akik szurkoltunk Nektek, legközelebb még jobban szorítunk majd értetek!

Nagy Gábor (2457) nemzetközi mesterünk végül a 78. helyen végzett, hat ponttal, miután az utolsó fordulóban legyőzte a török Atilla Kokosal Yukselt (2060). Ez a hat pont azt jelenti, hogy Gábor ezen a tornán 2148-as performancet hozott össze és 44 Élő-pontot bukott. Fel a fejjel, Gábor!

Antal Tibor Kende (2321) a kínai Wei Chao Chu (2270) ellen a Szicíliai védelem Najdorf-változatát játszotta meg. A bonyolult középjátékban Kende valamivel jobban állt, de a hosszúra sáncolt világos király ellen nem tudott meggyőző támadást indítani. A játék döntetlennel végződött. Kende játéka igen meggyőző volt a torna alatt. Sok komoly ellenféllel mérkőzött meg és még ha el is veszített néhány játszmát ellenük, mindenképpen megmutatta, hogy amikor elegendő gondolkodási idő áll a rendelkezésére, semmivel sem gyengébb náluk, sőt! Kende a 61. helyen végzett 6.5 ponttal, 2202-es performance pontszámmal és 18 Élő mínusszal. Azt hiszem, ha Kendének sikerül megoldania az időproblémákat, ezt a 18 Élőt nagyon gyorsan vissza fogja szerezni. Menni fog ez!

Juhász Barbara (2169) és a szlovák Édes Zsófia (2044) Szicíliai-védelmű partiban ütközött meg egymással. Barbi szépen induló támadása hamar elhalt, de a rendkívül bonyolult állásban Zsófi vesztőt húzott és a magyar lány igen jó érzékkel talált rá a zseniális huszáráldozatra, ami mondhatni azonnal eldöntötte a partit. Ezzel Juhász Barbara hét ponttal a 33. helyen végzett a 2013-as U20-as Női Világbajnokságon. Legutóbb Barbit egy hónapja, Pécsen, a XVIII. Havanna Cafén láttam játszani, ahol 2340-es performance-al végzett a negyedik helyen öt Fide-mester és két nemzetközi mester előtt. Ezért is meglepő a mostani 2050-es performance és a 25 Élő mínusz. Sebaj, Barbi, hamar visszajön az! Örülünk, hogy ott voltál és szurkolhattunk Neked!

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr65533860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása