naka-szemuveg.jpgNakamura titkos fegyvert vetett be: napszemüvegbe ment be a küzdőtérre a Magnus Carlsen elleni mérkőzésére. A királyindiai-védelem Fianchetto változatát játszották és a napszemüveg mögé rejtett gondolatok igen kecsegtető álláshoz és Carlsen jelentős időzavarához vezettek. A szupernagymester a sötét tisztek koncentrált támadásának fojtogatásából  minőségáldozattal menekült. A kritikus állásban Nakamura is gyorsan lépett, ezzel próbálva meg kihasználni jelentős időelőnyét, de a gyorsan meghúzott lépések az állás kiegyenlítéséhez vezettek. Mindenesetre a világbajnoki kihívó törheti a fejét, hogy is kerülhetett ilyen helyzetbe; valószínűleg Anand is ezt fogja elemezni a következő napokban.

Nakamura szemüvegét a  mérkőzést közvetítő két mester, Jennifer Shahade és Yasser Seirawan is megcsodálta és részt vállaltak honfitársuk meglepő megjelenésében. A szemüvegek mögötti gondolatokat azonban messze nem tudták olyan jól elzárni a külvilágtól:

kozvetitok-szemuvegben.jpg

Kamsky és Levon vezérgyalog játékában Levonnak sikerült jól elhelyeznie a sötét tiszteket, de az időzavarban nem találta meg a legjobb folytatást, a a mérkőzés a 43. lépésben döntetlennel zárult.

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr785508307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása