phoca_thumb_l_gabor nagy.jpgA tizenhárom fordulós U20-as Világbajnokságnak túl vagyunk a felén, a mai napon rendezték meg a hetedik fordulót. Mindhárom magyar sakkozó világossal játszott, titkon a kezdetekhez hasonló eredményt reméltünk.

Nagy Gábor (2457) a svájci Gabriel Gaehwiler (2287) ellen vonult fel a világos haderővel. A szicíliai védelmű parti bonyodalmaiban Gábor rendkívül nagy hévvel támadt, közben kevés figyelmet szentelve védelmére. Szerencsére a svájci fiú is inkább a sötét király ellen törő világos bábokkal volt elfoglalva és nem az ellentámadás hathatós megszervezésével. Amikor Gabriel úgy látta, nem teremhet már neki babér a vezérszárnyon, megpróbálta leegyszerűsíteni az állást a vezérek cseréjével, ám Gábor közbeiktatott 26. lépését követően a játék feladására kényszerült. Ez az, Gábor! Szép munka volt! Pihend ki magad, holnapután pedig hasonlóan szép eredményt kívánok a román Robin-Alexandru Dragomirescu (2349) ellen.

Antal Tibor Kende (2321) ellenfele, a török Cemil Can Ali Marandival (2403), a Szláv-védelemre szavazott a magyar fide-mester ellen. Kende végig biztosan vezette a világos haderőt. A tizenkilencedik lépésben tetszetős gyalogáldozatot ajánlott fel ellenfelének, amit azonban - a mindössze tizenöt éves - török nemzetközi mester nem fogadott el, így az állás kiegyenlített maradt. A végjátékra hiába volt a magyar fiúnak két gyalognyi előnye, az ellenkező színű futók nem voltak alkalmasak az anyagi előny érvényesítésére. Szép eredmény ez a döntetlen is! A holnapi pihenőnap után Kende ellenfele az ukrán Mykola Bortnyka (2417) lesz. Hajrá-hajrá!

Juhász Barbara (2169) igen érdekes Szicíliai-védelmű partit játszott a  fülöp-szigeteki Jan Jodilyn Fronda (2038) ellen. Barbi a megnyitásból nem jött ki túl jól, több gyengesége is keletkezett. Egyenlő-szagú állásnál (bár ha teljesen őszinték akarunk lenni, akkor a fülöp-szigeteki lány valamivel jobban állt) Barbi ellenfele nagyot hibázott: a magyar sakkozó egy kiskombinációval minőségelőnybe kerülhetett volna, de sajnos elmulasztotta a lehetőséget. Rossz tervet gondolt ki, ami nem csak előnyhöz nem juttatta, hanem egyenesen tiszthátrányos helyzetbe kényszerítette Jan Jodilyn Fronda remek futómanőverét követően. Barbi megpróbált még valami ellenjátékot találni, de végül feladta a játszmát, amikor már mattra állítotották a királyát. Ezt a játszmát sürgősen el kell felejteni!. Egy egész nap áll rendelkezésre a pihenésre és az ecuadori Loja Belen Matute (1955) elleni felkészülésre. Gyerünk, Barbi, ennél Te sokkal jobb vagy!

A magyar sakkozók eddigi teljesítménye:

Nagy Gábor 4 ponttal a 49 (erősorrendben 24). helyen áll 2262-es performance pontszámmal (-14 Élő-pont), közvetlenül Őt követi Antal Tibor Kende az 50 (erősorrendben 56). helyen, szintén 4 ponttal és 2170-es performance pontszámmal (-10 Élő-pont). Juhász Barbara a női mezőnyben a 49 (erősorrendben 26). helyen áll 3 ponttal, 2025-ös performance-al (-19 Élő-pont).

Hát igen, jobbat vártunk, de ne felejtsük el, még nincs vége a versenynek. Ha pedig nem lesz jobb, hát akkor ez most így sikerült. Ez még nem a világvége, akkor is nagy öröm számunkra, hogy ott vagytok és örömmel nézzük a meccseiteket! Szorítunk Nektek, hajrá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr675523995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása