kozvetit.jpgTegnap kezdetét vette a Chess Club and Scholastic Center of Saint Louis szervezésében, az idei évben először megrendezésre kerülő Saint Louisi szuperverseny, mely a világ két legjobb játékosát uszítja össze a két legjobb amerikai játékossal. A virtuális ranglista első két helyezettje, Magnus Carlsen, és Levon Aronian, valamint az amerikaiak listáját vezető Hikaru Nakamura és Gata Kamsky párosmérkőzéseit csodálhatjuk meg. A verseny nem titkolt célja a sakk népszerűsítése az Egyesült Államokban. Ehhez természetesen a szupernagymestereken kívül olyan dekoratív közvetítőkre is szükség van, mint Jennifer Shahade (képen), aki Yasser Seirawan nagymesterrel együtt kommentálja a történteket. Egyébként Jennifer Shahade nem csak dekoratív, ugyanis női nagymester, Élő-pontja 2322, de 2006 óta nem játszott egyetlen partit sem.

A verseny azért is kuriózum, mert most láthatjuk utoljára Magnus Carlsent a november 7.-én kezdődő világbajnokság előtt, ahol Viswanathan Ananddal méri majd össze erejét.

A tegnapi napon Aronian Levon kritikus hibát vétett, amit az amerikai Hikaru Nakamura ki is használt, így nagy meglepetésre Ő zsebelhette be az egész pontot. Carlsen és Kamsky csatája rendkívül éles játékhoz vezetett, amiben Carlsen bemutathatta félelmetes zsenialitását.

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorsakk.blog.hu/api/trackback/id/tr765496917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása